Atenţie, se caută un loc de muncă pentru Virgil Măgureanu şi Andrei Pleşu!
  • 10-12-2014
  • 0 Comentarii
  • 121
  • 0

Am fost la un pas de a-i avea subalterni pe Virgil Măgureanu şi Andrei Pleşu. Ştiam că intraseră în dizgraţie şi că făceau opoziţie conducerii partidului şi statului. Se vorbea tot mai intens despre poziţia lor. Sarcina de a-i disloca de la locurile lor de muncă, de la Centru, o primise Petru Enache pentru că intrau în compartimentul pe care-l coordona. La rîndul său, a transmis-o celor mai apropiaţi colaboratori. Între aceştia se afla şi Păun Bratu, prorector al Academiei „Ştefan Gheorghiu“. Într-una din zile am primit, pe scurt, un telefon de la Păun Bratu, care m-a întrebat dacă am două posturi libere la instituţiile pe care le coordonez, pentru a-i primi pe cei doi la Botoşani. La puţin timp, în aceeaşi zi, m-a sunat şi Petru Enache. Acelaşi subiect. Să le asigur posturi lui Măgureanu şi Pleşu.

Nu aveam posturi libere decît la Ipoteşti şi la Biblioteca judeţeană „Mihai Eminescu“. Le-am comunicat şi mi s-a răspuns scurt: „Nu este bine. Trebuie să le oferi posturi în sectoarele unde nu intră în relaţii cu publicul“.

Cum şi la Ipoteşti, şi la Biblioteca judeţeană veneau mulţi vizitatori, am „ratat“ posibilitatea de a-i avea subalterni pe cei doi dizidenţi care aveau păreri contrare celor ce conduceau ţara.

Lazăr Băciucu

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite