Atacurile de panică din perspectiva medicinei energo-informaționale
  • 17-07-2023
  • 0 Comentarii
  • 139
  • 0

Focusul terapiilor oferite de medicina energo-informațională alternativă este tratarea corpului în totalitatea lui fizică și psihică. Atît practica, cît și studiile de specialitate ne arată, din păcate, că cele mai multe boli ale psihicului (frica, depresia, atacurile de panică, gîndurile de suicid) înregistrează o creștere galopantă, mai ales după pandemia de Covid-19.
Boala reprezintă o dirijare greșită a propriei energii, astfel că unele organe primesc energie în exces, iar altele prea puțină. Atacurile de panică, stările de frică sau de nesiguranță încep să apară cînd în organism s-au acumulat mai mulți factori de stres, pe care sistemul energetic al corpului nu îi mai poate administra. Ca să înțelegem universul trebuie să gîndim în termeni precum energie, frecvențe și oscilații. Universul este asemănător unui vacuum în care aceste noțiuni sînt în permanentă schimbare. Omul este o parte din univers, astfel că, dacă universul este energie, corpul uman este și el energie; atunci, și boala are o componentă energetică, de unde ar trebui să plece orice terapie care acționează direct pe cauza bolii.
Cercetătorii în domeniul studiului funcționării creierului au ajuns la concluzia că noi nu gîndim cu creierul, ci cu celulele gliale care înfășoară neuronii și sînt de zece ori mai numeroase decît neuronii. În momentul în care judecăm, luăm decizii, se produce o comutare prin rezonanță pe aceste celule. Procesul de gîndire este influențat de această rezonanță cu starea noastră de spirit. Autoreglarea energetică a corpului și echilibrul energetic sînt decise de modul în care gîndim, de felul în
care ne simțim.
În calitate de terapeut, în situația în care mă confrunt cu un pacient care traversează un atac de panică, încep terapia cu o discuție de analiză  și cunoaștere a situațiilor catalogate de corp ca fiind stresante. Stresul este perceput diferit de fiecare persoană și de fiecare organism. În terapie introduc cît mai repede programe de reducere a stresului prin regenerare și autoreglare energetică. Spre surprinderea pacientului, starea de relaxare se instalează chiar în timpul tratamentului, iar organismul funcționează în parametri aproape normali.
Omul modern este asemănător unui palat. De multe ori, în afară strălucește, iar în interior este un haos energetic, care se poate manifesta prin diferite simptome. Desigur, marea majoritate a oamenilor vizitează  diferite cabinete medicale, începe o întreagă odisee cu medicamente și diferite forme de terapii, dar de cele mai multe ori pacientul nu se simte mai bine.
Fricile sînt de mai multe feluri, iar toți avem, într-un anumit fel, frică de ceva, sau uneori un stres care depășește capacitatea noastră de gestionare, dar aceasta trebuie să fie de scurtă durată. Dacă omul este în echilibru energetic cu el însuși și cu cei din jurul lui, face față zilnic problemelor cu care se confruntă.
Medicina energo-informațională, încă puțin cunoscută publicului larg, dispune de metode de tratament care au rolul de a echilibra organismul dezechilibrat energetic. În momentul în care ne simțim stresați și aproape incapabili să rezolvăm problemele curente, avem nevoie de ajutor de specialitate, dar nu trebuie să recurgem imediat la medicamentație de sinteză, ci ar fi mai utilă o reglare energetică.
Omul modern este expus unui mediu înconjurător agasant, unei alimentații manipulate, dar are acces la informație. Chiar și noi, cei care lucrăm în domeniu, ne confruntăm cu situații în care vindecările se produc rapid sau, dimpotrivă, cu situații în care ne poticnim. Dar este important de reținut faptul că avem norocul să trăim într-o perioadă în care fizica cuantică aduce aproape zilnic noutăți și ne demonstrează că individul este energie și funcționează pe bază de energie. Ca atare, și boala apare mai întîi în cîmpul energetic și trebuie tratată ca atare.
FLORICA MUNTEANU,
specialist în medicina energo-informațională, membru al Societății naturiștilor din Germania, membră B.I.T. (Biorezonanz International Therapie), Psiholog

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite