- 16-09-2024
- 0 Comentarii
- 15
- 0
Dificultățile respiratorii, presiunea, respirațiile scurte și greoaie sînt, de cele mai multe ori, în legătură directă cu o inflamație a căilor respiratorii. Astmul alergic este cel mai des întîlnit în toate etapele de dezvoltare ale copilului, astfel că cei cărora li s-au administrat multe medicamente de sinteză, mai ales cei care suferă de neurodermită, dezvoltă pînă la vîrsta adultă o formă de astm. Fumatul în spații închise este, de asemenea, extrem de nociv pentru copii, dar și pentru adulți.
Astmul nealergic își găsește de cele mai multe ori cauzele în inflamațiile bronhiilor, o sensibilitate a căilor respiratorii, o igienă neadecvată a tractului respirator, fapt care duce la blocarea oxigenării plămînilor. Clasicul atac de astm se manifestă printr-o lipsă acută a respirației, senzația de sufocare (dispnee), simptome ce pot duce, în timp, la stări anxioase, dificultăți în vorbire, stări de vomă, emiterea unor zgomote asemănătoare unor fluierături; cu cît se respiră mai greu aerul nociv din plămîni, cu atît mai dificil se poate inspira aer proaspăt.
Diagnosticarea clasică se face prin spirometrie și poate fi însoțită de o radiografie și un test alergologic. Urmează apoi recomandările medicamentoase. Un atac asmatic trebuie luat în serios, deoarece poate pune în primejdie viața. Astmul duce la o dereglare a sistemului imunitar și a metabolismului întregului organism. Inflamarea bronhiilor cauzează probleme severe dacă alimentația nu este corespunzătoare. Astmaticii trebuie să acorde atenție sporită alimentelor care pot declanșa inflamații; printre acestea menționăm carnea roșie, îndeosebi sărată, vinul și pîinea uscată, glutamatele ce se găsesc de obicei în alimentele gata preparate. Chiar și consumul de lactate trebuie limitat, cu toate că studiile efectuate pe această temă se contrazic.
În cazul astmului alergic se recomandă o atenție sporită atît la alimentație, cît și la substanțele care pot produce alegii încrucișate.
După un anumit timp de la îmbolnăvire, cei mai mulți pacienți caută alternative de tratament, non-invazive de preferat și, mai ales în cazurile în care s-a administrat cortizonul de sinteză, se vizează reducerea dozei. Medicina energo-informațională vine în ajutorul celor afectați cu terapii moderne, fără medicamente și fără durere. Acestea debutează cu o diagnosticare energetică, ce ne arată potențialul energetic al plămînilor și al întregului organism. Alergiile și alimentele care dăunează pacientului sînt, de asemenea, evidențiate. Aparatele au la baza fizica cuantică, o fizică care se impune tot mai mult în toate domeniile de cercetare, cu precădere în neurobiologie. Diagnosticarea energetică este urmată de ședințele de tratament.
Rezultatele sînt satisfăcătoare, mai ales în cazul copiilor. Avem cazuri în care medicul la care pacientul este în evidență rămîne mirat de rezultate și începe reducerea administrării medicamentației de sinteză.
Vremurile în care totul se trata cu medicamente a trecut, în prezent informația energetică a corpului joacă un rol esențial în problemele de sănătate. În prezent, avînd o populație a planetei extrem de chimizată și stresată, antibioticele nu mai dau rezultatele scontate, în mare parte din cauza abuzului. Astfel, bolile, în loc să se vindece, devin cronice. Avem nevoie să ne împăcăm cu natura și cu mediul înconjurător. Restabilirea balanței energetice a corpului și deblocarea meridianelor energetice și a chakrelor reprezintă cheia spre sănătate a omului modern.
FLORICA MUNTEANU,
specialist în medicina energo-informațională, membru al Societății naturiștilor din Germania, membră B.I.T. (Biorezonanz International Therapie), Psiholog
- 30-09-2024
- 0 Comentarii
- 55
- 0
23.4 C