Așa nu se mai poate
  • 01-04-2021
  • 0 Comentarii
  • 290
  • 0

Nedreptatea instalată în Palat n-a luat în seamă teribila dramă că țara este împărțită în două: ,,NOI” și ,,VOI”. Tot mai multe discrepanțe apar în societate, între guvernanți și guvernați. Cînd au venit la putere, în urmă cu aproape un an și jumătate, unii dintre politicieni aveau o vilă. Acum au două. În Valea Jiului, minerii s-au blocat în subteran, luptînd cu demnitate pentru a-și primi drepturile salariale ce li se cuveneau, neplătite de luni de zile, condamnați fiind la sărăcie. La suprafață, un miner cu-n prunc în brațe, n-avea bani nici pentru lapte. Dintre toți demnitarii țării, nici unul nu s-a încumetat să le asculte păsurile. În sprijinul lor s-a auzit doar vocea Dianei... Nu, nu zeița din mitologia romană, nici ,,Prințesa inimilor”, ci o luptătoare care nu în van a ajuns parlamentar, căreia îi pasă ce se întîmplă ,,ACASĂ”, unde e atît de multă suferință și unde oamenii și-au pierdut și bruma de credință. Pentru minerii din adîncul pămîntului, unde se muncește atît de greu, Diana a apărut ca un ,,curcubeu”. Spre deosebire de ,,Eșarfa portocalie” pusă la gîtul țării, ea nu s-a sfiit să țină în palme cărbunii aprinși, care ard în van, făcînd găuri în buzunar. Desprinsă din AURUL încă neșlefuit, pentru Diana jocul nu a luat sfîrșit.

După minerii din Valea Jiului, a venit rîndul celor de la Mina de uraniu de la Crucea să protesteze, tot prin blocarea în subteran, îngrijorați că, prin închiderea minei, vor rămîne pe drumuri. Acum, la un pas de închidere se află și Combinatul de Oțeluri Speciale Tîrgoviște, iar aproape 1.000 de oameni își vor pierde locurile de muncă. Ce se va întîmpla cu acești români, cu familiile lor? Vor îngroșa rîndurile șomerilor și apoi ale asistaților sociali, ajungînd la mîna doamnei Turcan, și așa excedată de ajutoarele sociale acordate celor care ,,nu vor să muncească”... Păi unde să muncească? Ce industrii, ce sectoare economice ne-au mai rămas? După ce nu se vor mai exploata cărbuni, uraniu, nu vom mai avea nici oțel, nici fier beton. După ce nici bitumul nu se mai produce în țară, pentru infrastructură și construcția trîmbițatelor autostrăzi vom fi nevoiți să importăm toate acestea de la alții. În România nu se mai produce nimic, țara a devenit doar piață de desfacere și furnizoare de mînă de lucru ieftină: sparangheliști și căpșunari, buni pentru export chiar și în vremuri de pandemie.

Pentru muncitorii români nu sînt bani, nici pentru pensionari. În cazul celor din urmă problema se rezolvă pe cale naturală, dar și de... Covid (din cei 22.850 de morți, peste 80% au fost din rîndul vîrstnicilor), așa că statul va trebui să plătească mai puține pensii.

Nivelul de viață pentru aceste categorii ale populației a scăzut dramatic, în timp ce pentru demnitari, politicieni și oameni de afaceri care au profitat din plin de contracte ,,preferențiale” cu statul, viața e tot mai dulce, căci veniturile le-au crescut substanțial. Această discrepanță poate fi oglindită prin două scene ale vieții noastre cotidiene. Într-un reportaj TV, filmat într-o vilă luxoasă, o doamnă din ,,lumea bună” își etala gardoroba – 100 de perechi de încălțări, haine de blană, rochii de mătase naturală etc. La polul opus, lîngă Piața Moghioroș, udă leoarcă de ploaie, o tînără ținînd de mînă o fetiță scotea dintr-un morman de gunoaie o zdreanță ce i se părea încă bună de îmbrăcat...

Zilele din calendar au devenit un coșmar: hoți de buzunare, violuri, omoruri, sinucideri... În ce privește siguranța personală, cu Poliția la poartă, criminalul te atacă cu pumnalul. În zadar victimele cer ajutor, tinerele nevinovate sînt răpite și violate. Aici ne-au adus politicile greșite, lăcomia unora, dezinteresul celor care ne conduc și indiferența politicienilor. La ce altceva să ne așteptăm de la ei, cîtă vreme la preluarea mandatului mulți au refuzat să jure pe Biblie, și acum vor să ne învețe – fiindcă așa le-o cere globalismul triumfător – politicile corecte: să dăm întîietate minorităților de orice fel, mai ales LGBT, și să uităm de cuvintele ,,tată” și ,,mamă”, care vor deveni ,,părintele 1” și ,,părintele 2”. Iar în privința credinței, ne spune, cu un aer superior, doamna primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, că ,,Occidentul nu mai are nevoie de religie, chiar dacă mai sînt oameni care cred. Dar nu mai are nevoie de partea asta spirituală, de suflet”. Și atunci, nu are dreptate poetul?

,,Eu i-aș aduce-n lanțuri pe toți conducătorii

La judecata dreaptă a Sfîntului Mormînt,

Toți în genunchi să cadă, să vadă muritorii

Că-i risipește Domnul ca pe o pleavă-n vînt” (C.V. Tudor)

LILIANA TETELEA

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite