Armata ucraineană se adaptează standardelor NATO
  • 09-01-2021
  • 0 Comentarii
  • 123
  • 2

Forțele armate din Ucraina (AFU) au trecut la gradele militare conform standardelor NATO. Decretul corespunzător a fost semnat pe 6 ianuarie de către ministrul apărării din Ucraina, Andriy Taran, potrivit site - ului web al Ministerului Apărării din Ucraina.

Potrivit ministrului, această măsură va permite schimbarea sistemului de gestionare a carierei soldaților la unul mai modern, „diferit de cel sovietic”.

„Se introduce lista codurilor de ranguri militare conform standardului NATO STANAG 2116. Această listă stabilește corespondența codificării gradelor militare ale personalului militar al Forțelor Armate din Ucraina cu gradele militare NATO. Acesta este un alt pas către asigurarea compatibilității cu forțele armate ale statelor membre ”, a declarat Taran.

Taran a menționat că adaptarea completă a forțelor armate ucrainene la standardele NATO este un obiectiv greu de atins. Potrivit acestuia, reinarmarea va fi principala prioritate a Ministerului Apărării. El a subliniat că armata are nevoie de o modernizare serioasă pentru a spori pregătirea pentru luptă.


N.K.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite