Armata turcă e pregătită să sprijine Azerbaidjanul în luptele cu Armenia
  • 16-07-2020
  • 0 Comentarii
  • 374
  • 1

Turcia și armata sa sunt gata să sprijine pe deplin Azerbaidjanul în luptele cu Armenia. Ankara împărtășește „durerea Azerbaidjanului fratern în legătură cu moartea personalului militar ca urmare a unei alte provocări a părții armene”, a declarat ministrul Apărării din Turcia, Hulusi Akar, citeaza agenția Anadolu.

De asemenea, ministrul a amintit cuvintele liderului turc, Recep Tayyip Erdogan, care a condamnat atacurile armatei armene, "Armenia va cădea în groapa pe care o sapă pentru alții”.

Conflictul dintre Baku și Erevan a escaladat pe 13 iulie: Ministerul Apărării din Azerbaidjan a raportat atacuri de artilerie la frontiera cu Armenia, după ce armata armeana a tras asupra pozițiilor azere. Ministerul Apărării din Armenia a susținut că azerii au încercat să captureze o fortăreață la graniță, cu sprijinul artileriei, dar au fost respinsi. Totodata, sunt informatii ca în regiunea graniței armeno-turce, au fost observate elicoptere ale celei de-a 102-a unitati a Armatei Ruse, din Gyumri.

Nagorno-Karabakh, locuit în principal de armeni, si-a declarat independența față de Azerbaidjan în 1991. Baku a încercat să recupereze regiunea cu forța. Trei ani mai târziu, părțile au semnat un protocol de încetare a focului, dar ostilitățile sunt reluate periodic.


T.S.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite