Armata SUA anunță unificarea comenzilor europene și africane
  • 23-11-2020
  • 0 Comentarii
  • 184
  • 0

Noua structură de comandă va fi condusă de comandantul armatei europene americane Christopher Kavali

Armata SUA (Forțele Terestre) a anunțat unificarea comenzilor sale europene și africane. Acest lucru a fost anunțat într-un comunicat de presă al Comandamentului african SUA (AFRICOM).

Noul comandament, conform anunțului, va fi numit US Army Europe and Africa (USAREUR-AF) și va deveni singura componentă pentru aceste două structuri de comandă ale armatei încă separate. Acesta va fi condus de generalul Christopher Kavali, comandantul forțelor terestre americane din Europa.

"Această consolidare va spori pregătirea globală și regională și va sprijini punerea în aplicare a Strategiei Naționale de Apărare", a declarat secretarul armatei, Ryan McCarthy, într-un comunicat de presă.

Se afirmă că noua structură de comandă va juca un rol important în asistarea misiunilor din două teatre de război interconectate, iar crearea unui centru de comandă unic va crește viteza de implementare a deciziilor, precum și va accelera răspunsul la situații de urgență, la nivel regional și global.

"USAREUR-AF va fi responsabil pentru toate operațiunile și echipamentele armatei din Africa și Italia și va coordona în mod direct eforturile cu comanda armatei africane", se arată în comunicatul de presă. În consecință, toate unitățile aflate sub controlul acestora din urmă vor fi puse la dispoziția USAREUR-AF.


T.S.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite