Analfabetism marca Mandachi
  • 10-05-2020
  • 0 Comentarii
  • 625
  • 6

Adevărul este că, pentru a face un kilometru fals de autostradă, nu îți trebuie prea multă școală. Pentru a conduce două baruri și un restaurant nu prea sînt necesare cultura, educația, munca pe brînci la școală, măcar o carte (mică de tot) citită între doi mici și o fleică pusă pe cărbuni. Îți trebuie doar un fler negustoresc, tipic anilor ʼ90 și mult tupeu.

Mandachi ăsta se dă acum și mare influencer pe nu știu ce platforme de media electronică. Tot aud cum dînsul dă lecții celor care sînt impresionați de „succesurile” capitalismului moldovean asupra informației exacte  și, în special, asupra adevărului. Nu că aș cere ceva de la Mandachi, deși amintirile încă vii ale marelui Jorj de la „Șapte scaune” din Bucuresti, unde Maria Tănase cînta, parcă ne arată diferența imensă de calitate dintre cei doi. Nimic grav, dacă individul nu ar fi făcut greșeli elementare, multe, într-o ultimă postare ce se vrea deșteaptă, dar exprimă lenea intelectuală puturoasă. Record chiar și pentru un kilometru de inteligență artificială, căci de cea naturală nu poate fi vorba.

Prima la mînă, dom’le Mandachi: Gripa Spaniolă nu a pornit din Spania. Incultura bate cu parul, dar propaganda mincinoasă, chiar și în timp de Covid-19, sau cum este denumit oficial virusul SARS Cov-2 (ca să rectificăm cu fermitatea necesară punerii la punct a sicofanților de cartier), trebuie să vă trimită la colțul repetenților în materie de Google. Nimeni nu vă mai poate trimite la bibliotecă, în fond un kilometru de rafturi de cărți armonios îmbinate de dumneavoastră nu aduceau atîta publicitate mincinoasă cît aduce un kilometru de asfalt grăbit materializat prin haștaguri de trei lei, dar la Goagăl trebuia să apelați. Sper că știți că se apasă doar pe niște butoane, nu este nevoie să înghițiți praful cărților. Dacă nu știți, stăpînii de la haștag propagandă vă pot explica.

Vă atenționez că virusul Gripei Spaniole nu a apărut în Spania, așa cum mincinos susțineți într-o logică de clasici hastagiști, fără de școală, plătiți la semnul postat. Virusul H1N1 Influenza A a izbucnit în anii 1917-1918, mai precis în iarna dintre acei ani. Marile laboratoare de cercetare istorică oferă ca țară de origine ori SUA, ori Marea Britanie. Informația decisivă despre originea exactă a pandemiei din 1918 nu există pentru că nu a fost identificat niciodată pacientul 0.

Ultimile cercetări medicale (2008-2018), prin analiza țesuturilor textile găsite în gropile comune ale victimelor pandemiei din Europa și SUA, au coincis în a descrie doar ca sigur loc de diseminare statul american Kansas, unde se aflau marile tabere de antrenament pentru soldații americani care erau trimiși pe frontul european. Deși rapoartele medicale americane au făcut cunoscută președintelui Woodrow Wilson apariția epidemiei, acesta a decis să își trimită soldații în Europa, practic devenind principalii agenți de transmisie ai virusului printre populațiile bătrînului continent. Pentru ca răzbunarea istoriei să fie și ironică, la întoarcerea acelorași soldați, după încheierea războiului, SUA a cunoscut efectele epidemiei de H1N1, continentul american fiind devastat de bola propriilor soldați.

Se estimează că virusul a decimat 50 de milioane de oameni. A fost denumit Gripa Spaniolă pentru că presa din Spania, țară neutră la acea vreme, era mult mai liberă în a publica informații despre situație. După cum nu știți, căci cărți nu prea v-au trecut prin mînă, cenzura presei din democrata Americă sau impresionanta Anglie era la fel de dură ca în orice dictatură europeană modernă. Ca atare, pentru aproape un an de zile, nici în SUA, nici în UK, presa nu a fost lăsată să scrie despre simptome sau despre dezastrul medical provocat de pandemie. De la relatările din presa spaniolă s-a dat denumirea de Gripă Spaniolă. Nu are nici o legătură cu Spania sau locul de origine a pandemiei.

Pentru moment, nu ar fi important ce știe sau ce nu știe Mandachi. Inexistența lui educațională era de mult dovedită. Dar logica oferită de către puseul său de gîndire tip ,,kilometru de asfalt” prezintă o altă fractură, masivă și extrem de periculoasă. Incultura nu ucide și nu face pe nimeni să sufere. Ar fi fost extrem de eficient, dar natura i-a salvat pe cei lipsiți de elementarele litere ale alfabetului să urle de durere. Însă, rasismul bigot și superioritatea semidoctă a sicofantului de cartier sînt elemente violente ale unei culturi de proastă calitate care trebuie imediat cenzurată de către oamenii civilizați. Amintesc oricui dorește să fie homo sapiens că, în conformitate cu doxologia civilizației umane (de la Sumer pînă la Uniunea Europeană), a identifica locul de origine al unei molime (pandemii) este expresia celui mai primitiv și imbecil rasism posibil. De aceea Organizația Mondială a Sănătății a și dat denumirea științifică pandemiei și nu a locului de origine, pentru a nu crea tensiuni între națiuni sau rase. Că Mandachi are o problemă cu China, nu este problema mea. Ironiile sale ieftine despre produsele chinezești dovedesc doar nivelulul său scăzut intelectual. Dar să identifici responsabilitatea, implicînd vina unei întregi națiuni, pentru un dezastru medical, fie el și accident (dacă se va dovedi științific), este o mare problemă. Exact așa au făcut și naziștii sau comuniștii. În mintea triunghiulară a naziștilor, dezastrul economic al Germaniei de după primul război mondial a fost creat de către evrei și rasele inferioare. Au urmat Holocaustul, crimele rasiale, genocidul și imensul rezervor de ură pură, ariană la adresa lumii, provocate de către Hitler și ai lui.  Toate coordonate și aplicate în baza inculturii patente a lumii hitleriene. Pentru comuniștii kilometrului de asfalt, declanșarea războiului cu dușmanul de clasă a dus la crimele în masă și la genocid după genocid. Mecanismul pe care Mandachi îl folosește în a identifica dușmanul drept cauză a tuturor relelor prin denumirea de „virus chinez”, este identic cu cel nazist sau comunist. Ca atare, semidoctul carierist în asfalt poate să își aleagă singur nemernicia criminală pe care dorește să o promoveze. Dar niciodată să nu se mai recomande ca fiind reprezentant al noii generații civilizate. Căci nu este nici la un kilometru distanță de Europa pe care o dorim construită. Este doar la un kilometreu apropiere de nazism sau comunism, unite prin lipsa totală de educație. Prin incultură, el dovedește că a fi haștagist de frunte nu necesită morală. Pentru a fi rasist, tot el demonstrează că nu necesită nici măcar a fi om. 

Jocul acestui individ s-a încheiat. Hidosul său primitivism cultural, ideologic și cultural s-a reliefat, ca un basorelief. De pe lună se vede aroganța rasială, aroganța mîrșavă a incultului, micimea morală a falsului. Mandachi dragă, treci întîi pe la școală. Ca să înveți cum să nu fi rasist sau simplu sicofant al semnelor analfabete de pe media socială.


H.D. Hartmann

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite