Anadolu: SUA încep să formeze forțe speciale arabe în Siria
  • 30-04-2020
  • 0 Comentarii
  • 115
  • 0

Statele Unite au început să formeze în Siria o unitate specială pentru protecția depozitelor de petrol în zonele de la est de râul Eufrat, a informat agenția turcă Anadolu.

Potrivit jurnaliștilor, forțele speciale vor include arabi etnici din rândul luptătorilor Forțelor Democrate din Siria (DSS), cea mai mare parte fiind membri ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan și ai Unităților de Auto-Apărare ale Poporului. Turcia consideră că aceste organizații sunt teroriste.

Pe lângă protejarea câmpurilor petroliere, unitatea trebuie să fie gata să respingă atacurile luptătorilor grupărilor armate pro-iraniene care sprijină regimul președintelui sirian Bashar al-Assad , a declarat agenția.

Pentru îndeplinirea acestor funcții, comanda americană, potrivit Anadolu, va plăti 350 de dolari pe lună fiecărui soldat, în timp ce membrilor Partidului Muncitorilor din Kurdistan și membri ai „Forțelor de Auto-Apărare” din rândurile DSS vor primi 100 de dolari.

Se știe, de asemenea, că forțele speciale vor fi instruite în provincia Hasek, lângă granița siriano-irakiană. Este planificat să atragă aproximativ o mie de oameni, ei vor fi direct subordonați forțelor americane.

Surse din Siria au raportat că liderii YPG / PKK s-au opus inițial planului american din cauza riscului de a pierde influența, dar au fost obligați să fie de acord.

Pe 28 aprilie, a devenit cunoscut despre câteva zeci de morți din cauza unei explozii în Siria. Ministerul Apărării din Turcia a raportat că a explodat un cisternă plina cu explozibili. Militarii Partidului Muncitorilor din Kurdistan și Forțele de Auto-Apărare ale Poporului au fost acuzați de atac.

De asemenea, a fost raportat că trupele turce au intrat în ofensivă în Siria, atacând poziții islamiste în apropierea satului Nairab din provincia Idlib. Au fost înregistrate mai multe atacuri aeriene.

N.K.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite