America poate fi şi amuzantă
  • 17-07-2014
  • 0 Comentarii
  • 118
  • 0

În lume sînt multe minunăţii. Dar mai ales în America. Nu degeaba i se spune ţara tuturor posibilităţilor. Iată cîteva dintre ele. Există un premiu numit după Stella Liebeck, de 81 de ani, care a dat în judecată celebra companie McDonalds, pentru că şi-a vărsat în poală o ceaşcă de cafea, pe cînd se afla la o masă, într-unul din restaurantele companiei, şi a cîştigat 2,9 milioane de dolari.

Se cunoaşte faptul că americanii obişnuiesc să se dea în judecată pentru orice nimic. Exemplele ce urmează depăşesc bunul-simţ şi înţelegerea umană. Cel de pe primul loc pare a fi un scenariu SF… Citiţi şi vă minunaţi! v Locul 5 – Kathleen Robertson, Austin, Texas, a primit o despăgubire de 780.000 de dolari. Ea şi-a fracturat glezna într-un magazin de mobilă, după ce s-a împiedicat de un băieţel care alerga prin magazin. Verdictul tribunalului i-a surprins pe proprietarii magazinului, avînd în vedere că micuţul era chiar copilul doamnei Robertson! v La egalitate, pe locul 5, este şi Carl Truman, de 19 ani, care a cîştigat 74.000 de dolari şi cheltuieli pentru îngrijiri medicale, după ce un vecin a trecut cu o maşină tip Honda Accord peste mîna lui. El se băgase pe sub autoturism ca să fure roţile maşinii, iar vecinul, care era la volan, nu l-a văzut şi a plecat din parcare. v Tot pe locul 5 se află Terrence Dickson, din Bristol, Pennsylvania, care, după ce a ,,spart” o casă, a vrut să iasă prin garaj, dar uşa acestuia era stricată… iar uşa de acces în casă se închisese automat în urma lui.

Proprietarii erau în vacanţă, aşa că hoţul-minune a rămas închis 8 zile în garaj, hrănindu-se şi bînd doar din ceea ce găsise acolo: un sac de mîncare pentru cîini şi o ladă de Pepsi. El a dat în judecată Casa de Asigurări a proprietarului, pe motiv că situaţia i-a creat stress, şi a cîştigat 500.000 de dolari… v Locul 4 – E ocupat de Jerry Williams, din Little Rock, Arkansas, muşcat de fund de cîinele vecinului, care era legat chiar în curtea acestuia din urmă. El nu a cîştigat decît 14.500 de dolari, pentru că juraţii au considerat că dl. Williams a provocat ,,un pic” acest incident, sărind gardul şi trăgînd cu o armă cu alice în cîine… v Locul 3 – Aparţine don’şoarei Amber Carson, din Lancaster, Pennsylvania, care a alunecat pe o baltă de sifon într-un restaurant şi şi-a rupt noada… Numai că băltoaca fusese făcută chiar de don’şoara cu pricina, care aruncase un pahar cu sifon în capul prietenului ei şi, probabil, ratase… A cîştigat 113.500 de dolari. v Locul 2 – Kara

Walton, din Claymont, Delaware, a încercat să intre pe geamul unei toalete de la un club de noapte, pentru a nu plăti 3,5 dolari la intrare, a alunecat şi şi-a spart 2 dinţi. Ea a dat în judecată clubul şi a cîştigat 12.000 de dolari şi cheltuielile stomatologice. v Locul 1 şi coroniţa – Merv Grazinski, din Oklahoma City, a cumpărat o rulotă cît o casă şi, pe cînd se deplasa pe autostradă, a fixat viteza pe automat, apoi s-a dus în spate, să-şi facă o cafea… Rulota a ieşit, bineînţeles, de pe autostradă, căzînd în şanţ. El a dat în judecată compania care a fabricat rulota, pentru că aceasta nu specificase în manualul de utilizare că nu trebuie să părăsească volanul în timp ce merge… A cîşigat 1.750.000 de dolari şi o nouă rulotă, iar compania a modificat manualul de utilizare.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite