„Am fost martorul adevărului spus de Vadim“
  • 18-08-2020
  • 1 Comentariu
  • 552
  • 5

De ce vă scriu din nou? Bunul Dumnezeu mi-a împlinit alt vis de-al meu: am reușit să mai public o carte (a șasea) și mă mîndresc cu asta! Meritul este și al Mentorului meu drag, VADIM, de la care am deprins dragostea de carte, de a citi, de a scrie. El a fost într-adevăr un mare scriitor și poet cu mult har și talent, cunoscut în țară și peste hotare. Eu am scris pentru familia mea, pentru nepoți, nepoate, strănepoate, să afle și ei despre viața bunicului și străbunicului lor. Acum am tipărit doar cîteva exemplare din cartea „Povestea vieții mele“, pe care le ofer și unor oameni dragi mie. Am îndrăznit, și este o mare onoare pentru mine, să dăruiesc o carte de-a mea domnișoarei Lidia. Sînt sigur că a primit multe volume de la oameni de cultură, oameni celebri, dar o rog să primească și cartea unui muritor de rînd, care i-o dăruiește din toată inima. În cuprinsul ei îmi povestesc viața pînă la 70 de ani, vîrstă pe care o împlinesc luna aceasta. Cei 23 de ani petrecuți în preajma Tribunului sînt prezenți și ei în carte.

Mi-e atît de drag cînd scriu și povestesc despre ,,inegalabilul Vadim”... Amintirea lui îmi umple mereu ochii de lacrimi. Am fost martorul, mai ales acum, al adevărului spus de Corneliu Vadim Tudor. Vorbele lui s-au adeverit. Prin aceasta, se poate afirma că el a fost unic în politica românească a sfîrșitului de Secol XX și început de Secol XXI. Moartea sa a însemnat pierderea celei mai vehemente voci în apărarea țării, a istoriei, a neamului românesc. Mă simt mîndru că am stat în preajma lui și i-am ascultat vorbele cu tîlc, metaforele neîntrecute. L-am apreciat, pentru mine el însemnînd OMUL total al culturii, dar mai ales al iubirii de țară.

Dincolo de opiniile rău-voitorilor neamului românesc, Corneliu Vadim Tudor – Tribunul ne-a dezvăluit cine sînt iudele ființei românești, arătîndu-i cu degetul și somîndu-i să-și astîmpere excesele de falși iubitori de țară. Eu continui să îi apăr memoria marelui Vadim și, în limita posibilităților mele, îi port în cuget ideile și cauzele pe care le-a slujit fără a se abate de la linia naționalismului eminescian. Figura sa îmi revine în minte în toată plenitudinea forței sale fizice și intelectuale. Îi văd parcă zîmbetul de mulțumire, dar și ironic la adresa unora care se aruncau ca o piatră în baltă împotriva lui, fără a avea vreo șansă de a se salva de la înec, deoarece Tribunul îi aducea la mal dacă era nevoie. Dincolo de toate, Vadim era o flacără de rug inchizitorial, care mistuia în foc orice dușman al țării. El avea condeiul înmuiat într-o călimară plină de flăcări, și cuvintele sale deveneau oțel. Dușmanii lui erau anihilați de puterea cuvîntului său. A trăit pe baricadele românismului și niciodată nu a făcut compromisuri cu cuvîntul „Țară“. S-a dăruit pînă la sacrificiu!

Ce ar fi însemnat astăzi omul Corneliu Vadim Tudor, dacă Dumnezeu i-ar mai fi îngăduit să rămînă în viață? Sigur el ar fi devenit unicul președinte al României capabil să ducă flacăra românismului pînă dincolo de întunecimile globaliștilor. Cum ar fi reacționat el, oare, la această teroare Covid-19? În mod cert, nu ar fi fost un inconștient care să dea ascultare răcnetului afaceriștilor veroși, înecați în mizeria umană și a banului, așa cum sînt guvernanții de astăzi.

Îi rămîn dator Tribunului cu credința mea de simplu român, el fiindu-mi profesorul de Credință și de Istorie a neamului românesc. Unicul Corneliu Vadim Tudor rămîne în istoria politicii românești moderne ca unul dintre marii politicieni ai țării.

În încheiere, adresez un apel către toți românii, la fel cum a făcut-o și președintele Iohannis cu cîteva săptămîni în urmă. Se apropie ziua alegerilor, cînd populația ar urma să se prezinte la vot. Apelul meu de bun român este: Stați acasă, dacă vă pasă! Lăsați-i pe toți cei care și-au bătut joc de voi și de țară să se voteze între ei! Nu fiți din nou părtași cu ei, acum aveți ocazia să-i batjocoriți, la fel cum au făcut-o și ei cu voi. Fiți deștepți! Treziți-vă!

Poate vă întrebați cine sînt eu, să dau sfaturi românilor. Sînt un român care-și iubește Țara și are credință în Bunul Dumnezeu! Toate acestea le-am învățat de la mentorul meu, marele patriot român CORNELIU VADIM TUDOR!


VASILE CERLINCĂ, Suceava

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite