Alo, ambulanța!
  • 05-03-2021
  • 0 Comentarii
  • 426
  • 1

Motto: ,,Uzină a vieții, dar, vai, și a morții!/ Acesta-i spitalul: un bîlci de proporții/ Mă rog, zi de zi, pentru cei din spitale/ Acolo e iad: flăcări, disperare și jale” – Corneliu Vadim Tudor

 

La începutul acestui an, în Mongolia o mămică a fost mutată de urgență la alt spital, drumul de la ușa unității pînă la ambulanță fiind parcurs pe jos, prin zăpadă și ger. În urma acestui incident, ministrul Sănătății și primul-ministru al guvernului mongol și-au dat demisia!

Între timp, în România au ars de vii 19 oameni în incendiul de la Institutul ,,Matei Balș”. Ei, și ce? Este pentru prima dată? Am uitat, cumva, ce este acela un spital? ,,Acolo ne naștem, din nou, sau murim/ Ne ducem acasă sau la țintirim” (Corneliu Vadim Tudor). În ultimii ani, anormalul a devenit normal și viceversa. Luați exemplul iresponsabilului Iohannis, care, în loc să convoace C.S.A.T.-ul pentru a declara stare de urgență, s-a dus la schi, fără remușcări. Vorba lui Adrian Păunescu: ,,Stimate domʼle Prezident Rentabil/ V-ați dovedit extrem de grijuliu/ Cu-acest popor al nostru, nerentabil/ Și vinovat că este, încă, viu”. Cert este că modul în care se comportă Iohannis îmi amintește de acțiunea romanului ,,Acei bolnavi care ne guvernează”, scris de Oliver Stone, cu referire la problemele psihice ale președinților americani. Există voci care susțin că președintele României ar suferi de tulburare de personalitate antisocială, dat fiind faptul că nu simte remușcări sau rușine în fața unor evenimente tragice (a plecat la schi  a doua zi după incendiul de la ,,Matei Balș”), promovează acțiuni distructive (,,Jos PSD!”), este necinstit și manipulator, avînd ca unic scop obținerea unor avantaje personale. De asemenea, este narcisist, manifestînd o grandomanie ieșită din comun și o admirație neobișnuită față de propria persoană.

Este cunoscut faptul că ,,psihopații iubesc puterea, războaiele, nedreptățile, iar toate acestea ies la iveală atunci cînd astfel de persoane urcă la vîrful funcțiilor politice, administrative, sociale” (Martha Stout, ,,Psihopatul de alături”). La solicitarea unor jurnaliști români, specialiștii americani în domeniu l-au analizat pe Iohannis în baza celebrului Test al Psihopatului creat de Bob Hare, care vizează 20 de trăsături de personalitate. Ei bine, solicitarea, care a avut la bază doar o curiozitate, a atins un total de 34 de puncte din 40 posibile. Fiecare poate trage propriile concluzii. Celor care vor să aprofundeze subiectul le recomand volumul ,,Diagnostic Statistical Manual of Mental Disorders” editat de Asociația Americană de Psihiatrie, în care veți găsi multiple tulburări mintale de care îi putem suspiciona atît pe Iohannis, cît și pe guvernanții săi.

Demisiile de bun-simț nu ar fi decît frecții la piciorul de lemn din două motive: nu avem de unde să luăm atîta bun-simț și toți sînt făcuți din același aluat. Dacă acest ,,Domn prezident-tiran-rentabil/ Nu a ezitat, nu a lăcrimat deloc/ Și-un întreg popor român, nerentabil/ A fost trădat scurt și univoc” (Adrian Păunescu), Iohannis ar trebui să își pregătească pijamaua, cana, periuța de dinți, iar noi să efectuăm un apel scurt: ,,Alo, ambulanța!”.


VALENTIN TURIGIOIU

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite