Alergiile și intoleranțele alimentare
  • 18-04-2022
  • 0 Comentarii
  • 101
  • 0


Impulsurile date organismului prin intermediul biorezonanței declanșează în corp o cascadă de reacții biochimice care activează sistemul de autovindecare și întrerup fenomenul de autodistrugere.
Paleta simptomelor unui bolnav cronic reprezintă harta psihostructurii lui dereglate. Toxina (alergena) nu este importantă, cît mai degrabă mediul în care acționează. Blocajele energetice din corp blochează la rîndul lor procesele fiziologice ale corpului (limfa este sistemul care are legătură directă cu celula). Prezența metalelor grele în organism este suportul bolilor cronice.
Cheia vindecării, indiferent de boală, este ,,dera-­
tizarea energetică a corpului și a psihicului”. Funcți­onalitatea unui organ și a țesutului său (locul unde se depun noxele toxice) este coordonată de un cîmp magnetic, care poate fi pozitiv influențat și restabilește funcționalitatea celulară și, implicit, o circulație optimă energetică în organism.
Alergiile sau intoleranțele sînt, de cele mai multe ori, greu de diagnosticat chiar și pentru un specialist. Creșterea procentuală a celor care suferă de alergii sau intoleranțe în rîndul copiilor și persoanelor tinere ne arată că și ponderea alergiilor și intoleranțelor este în creștere. Ambele sînt în legatură directă cu un sistem imunitar scăzut și cu un metabolism dereglat. În unele cazuri, intervin și bolile moștenite.
Alergia este o reacție imediată a sistemului imunitar la întîlnirea cu alergena provocatoare. Deci este o reacție imediată! Pe de altă parte, intoleranța este strîns legată de enzimele digestive produse de pancreas, iar reacția este întîrziată, mai ales după o acumulare cantitativă, în timp, a alimentului provocator. Alimentația tot mai procesată, mediul înconjurător poluant și stresul își spun cuvîntul. Alergiile și intoleranțele alimentare slăbesc sistemul imunitar al corpului și dereglează funcționalitatea organelor – cu alte cuvinte, pavează  drumul spre diverse alte afecțiuni.
Medicina energo-informațională se bazează pe informația energetică a pacientului, deci este o terapie personalizată, ce tratează cauza reacțiilor alergice și intoleranțelor alimentare, fără medicamente și fără durere. De asemenea, în terapie sînt identificați alergenii prin teste energetice, evitînd contactul cu alergenul provocator. Informația alergică setată în sistemul imunitar este neutralizată și se întrerupe fenomenul de autodistrugere.
Echilibrarea energetică a revărsării hormonului his­tamină (hormon responsabil de reacțiile alergice din corp), reglarea adrenalinei și autoreglarea corpului, activarea enzimelor digestiei, repunerea în echilibru a imunității corpului sînt numai cîțiva din pașii necesari în tratamentele antialergice sau ale intoleranțelor alimentare. Alergiile și intoleranțele slăbesc sistemul de apărare al corpului. De exemplu: cineva face o gripă sau o răceală puternică în perioada sezonului pomilor înfloriți. Ei bine, această persoană poate deveni alergică la diferite specii de polen. Cei mai agresivi alergeni sînt, totuși, părul de animale, combinat cu polenul și ambrozia, ce diminuează considerabil calitatea vieții.
Numărul persoanelor afectate de alergii este în creștere îngrijorătoare, iar afecțiuni precum neurodermita, astmul, rinita alergică sau alergiile de contact sînt comune la 1 din 3 indivizi. Se pare că în orașe numărul persoanelor alergice este mult mai mare, desigur, și mediul toxic joacă un rol important în declanșarea diferitelor reacții alergice. Acestea își pot face apariția pe diferite organe: piele, mucoasele bronhiilor și ale plămînilor.
Ambrozia face furori în ultimii ani prin violența reacțiilor alergice și a efectelor agresive pe care le provoacă. Simptomele produse duc la scăderea calității de viață a pacientului. De exemplu, o rinită alergică tratată necorespunzător și tardiv produce la nivel informațional o schimbare de ,,etaj energetic” și, în multe cazuri, poate duce la declanșarea astmului.
Tratamentele oferite de medicina clasică sînt nesatisfăcătoare, medicamentația cu cortizon are, de cele mai multe ori, efecte negative asupra stoma­cului, intestinelor și sistemului osos. Testele aler­gologice reprezintă o metodă învechită, cu rezultate nemulțumitoare pentru marea majoritate a pacienților. Ba mai mult, punerea pacientului în contact cu alergena provocatoare este resimțită negativ de către acesta.
Medicina energo-informațională, prin diagnosticarea energetică, dar și prin tratamentele aplicate, nu are efecte secundare și nu este invazivă, nu duce la carența sau la evitarea alergenilor provocatori. Tratamentele debutează cu reglarea revărsării histaminei în sînge,  reglarea serotoninei și, desigur, neutralizarea alergenilor provocatori. Îndepărtarea blocajelor energetice este un pas major în terapie, deoarece blocajele meridianelor sînt adesea provocate de metale grele, parazitoze, candida, cicatrici, medicamentație excesivă, alimentație dereglată. Deblocarea duce la o armonizare a întregului organism.
Sistemul imunitar este învățat să își recunoască ,,prietenii” și ,,dușmanii”, reacțiile corpului sînt norma­lizate la contactul cu ,,intrusul”. Cu alte cuvinte, histamina nu se mai revarsă în sînge agresiv, ci echilibrat. Desigur, și urmările sînt plăcut acceptate de corpul pacientului.
Deblocarea meridianelor energetice în cazul alergiilor este un program dezvoltat de Dr. Juergen Hennecke, autorul cărții ,,Neue Hoffnung bei Allergien” (,,Speranțe noi în domeniul alergiilor”), un program de desensibilizare energetică, foarte eficient și fără nici un efect secundar.
Există multiple definiții ale alergiilor, dar pentru pacientul alergic este important ajutorul primit, prin ,,descătușarea corpului” de agresivitatea alergică. Acesta caută o rezolvare a suferințelor sale fără efecte secundare. Sînt tratamente moderne, personalizate, bazate pe informația energetică a pacientului. Reglarea sistemului de apărare a corpului și aducerea lui într-o balanță energetică este benefică întregului organism. Tratînd corpul fizic, energetic și spiritual putem fi în măsură să oferim o terapie completă, care tratează cauza.
Individul modern are posibilitatea să se docu­menteze și să aleagă ce este mai bine pentru el: tratamentele învechite, care nu mai corespund standardelor actuale, oferite de medicina clasică, sau cele oferite de medicina energo-informațională, care au la baza fizica cuantică, ce analizează procesele fiziologice și biochimice într-un organism viu, în dinamica lor – viața.
 FLORICA MUNTEANU,
specialist în medicina energo-informațională, membru al Societății naturiștilor din Germania, membră B.I.T. (Biorezonanz International Therapie), Psiholog


Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite