Al doilea val de COVID-19
  • 14-04-2020
  • 0 Comentarii
  • 245
  • 0

Omenirea nu va putea face față în totalitate pandemiei coronavirusului din această vară, un nou val de boală este posibil în noiembrie, scrie portalul Huantsiuvan, citândul pe Zhang Wenhong, șeful grupului de experți în tratamentul COVID-19, Shanghai Infection Treatment Group.

„Focarele <...> au început să apară în țările Americii de Sud , Africa, Asia de Sud-Est , prin urmare, conform modelului matematic existent, <...> când vine iarna, toată lumea va sta din nou acasă, se va aduna în grupuri, a adăugat el .

Cu toate acestea, Zhang Wenhong a subliniat că, datorită experienței acumulate în timpul epidemiei actuale, în special în domeniul diagnosticului, următorul val nu va fi atât de grav.

"Cu toate acestea, țările cu resurse medicale inadecvate, cum ar fi țările din Africa și America de Sud, probabil că va fi dificil să supraviețuiască iarna următoare", a spus expertul.

Potrivit acestuia, controlul asupra situației epidemiologice din lume nu depinde de China, SUA sau Europa, ci de cât de capable sunt tarile mai putin pregatite să controleze sis a faca față epidemiei.

Organizația Mondială a Sănătății, pe 11 martie, a anunțat un focar al unei noi infecții cu coronavirus COVID-19 cu o pandemie. Conform ultimelor date OMS , în lume au fost înregistrate aproape 1,7 milioane de cazuri de infecție, peste 105 mii de oameni au murit.

 

Y.O.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite