ACCENTE (4)
  • 25-02-2021
  • 0 Comentarii
  • 327
  • 0

Constatăm că, din păcate, la ora actuală, scena politică românească seamănă cu un perpetuu varieteu în care regizorul, scăpînd de sub control cîrma echilibrului și înlesnind o ciudată dezordine scenografică, dă frîu liber unei reprezentații înzorzonate cu cele mai stridente culori, menită să stîrnească în rîndul publicului larg neliniști existențiale, ceea ce-l propulsează violent în stradă! Atît de puternică e densitatea contradicțiilor social-politice de pe platforma națională, încît năstrușnice disonanțe sugerează conturarea, în atmosferă, a unor forțe opuse, gata parcă să se încaiere între ele! Ceea ce apare valabil dimineața, dispare seara, iar ceea ce e alb azi, mîine poate fi negru, un fel de ,,diridam și de-a-ncălare/ peste cîmpuri și răzoare”...

Cum în viziunea lui Cîțu și alor săi totul e putred pe traseul grelei moșteniri pesediste, invocată la nesfîrșit cu atîta consecventă perversitate, iată-i pînă la urmă hotărînd „in corpore”: adio creșteri de pensii și salarii, înghețul să se-aștearnă grabnic peste voi! Urmarea? Așteptare, pînă cînd noile legi și reforme vor intra în vigoare, apoi vom mai vedea – a accentuat apăsat primul-ministru, revenit de la Bruxelles mai revigorat ca oricînd. Nimeni nu e stăpîn pe valorile materiale și spirituale ale unui popor astfel încît să-și poată permite să le înstrăineze după bunul său plac, chiar dacă, vremelnic, e mandatat să conducă treburile țării! ,,Stop «jocului» listatului la bursă a puținelor societăți românești cu capital de stat rămase neprivatizate!” – a sunat ferm glasul poporului ieșit pe baricade. Noi să ne privatizăm, împroprietărindu-i pe alții?! Cunoaștem acel film al naivității și prostiei în care doar cîțiva își umflau buzunarele din comisioane... Sperăm să nu se mai repete vreodată! De neînțeles rămîne rocada făcută de PNL la Ministerul Muncii! După ce fostul ministru, Violeta Alexandru, ne-a amețit, vreun an de zile, cu probleme legate de păstrarea în bune condițiuni a arhivelor caselor județene, asigurîndu-ne că se trece la recalcularea pensiilor, fără ca, de fapt, această operațiune să înceapă vreodată, iată că și noul ministru, Raluca Turcan, vizibil dezorientată, de parcă ar fi aterizat de pe altă planetă, a luat-o de la căpăt, adoptînd același amăgitor refren al recalculării și, mai nou, al prelungirii vîrstei de pensionare pînă la adînci bătrîneți. Scopul? Tragerea de timp și abaterea atenției pensionarilor de la problemele esențiale. De ce să-și amintească lumea că există o Lege a pensiilor parafată și semnată relativ recent de Klaus Werner Iohannis, cel care în nici un caz nu a fost președintele tuturor românilor!?

Surprinzătoare vioiciunea superficialului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, meta­morfozat brusc într-un individ dinamic, îndeosebi din clipa formulării criticilor la adresa sa, cu prilejul moțiunii de cenzură. Noroc că cei ce-l ascultau îl cunoșteau mai demult, altfel ar fi zis că e cel mai grozav ministru din Guvernul României!

Neașteptate și nu prea, demisiile prezentate de Florica Presadă și Ilinca Macarie din cadrul partidului de guvernămînt USR-PLUS. Care să fi fost adevăratele motive ale debarcării lor de pe nava „amiralilor” Barna-Cioloș? Marginalizarea apăsătoare, sau sperietura provocată de apelative precum neomarxism, neobolșevism, care bîntuie tot mai frecvent asupra partidului din care au făcut parte?


IOAN STOICA

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite