Accente (2)
  • 11-02-2021
  • 0 Comentarii
  • 300
  • 1

Într-o atmosferă de obositoare ezitări și poticneli anchilozante, factorii de decizie ai țării au dispus, în sfîrșit, reluarea cursurilor școlare la toate nivelurile, reglementînd astfel o situație pe care s-au îndărătnicit să o „mutileze” abuziv de mai multă vreme. Să nu-și închipuie, însă, cineva că grijuliii guvernanți s-au lăsat convinși de aceasta înainte de a-și asigura clauza unor încorsetate scenarii colorate, astfel încît să poată stopa oricînd elanul studios al elevilor la prima adiere pandemică...

De remarcat marile discrepanțe de opinie dintre cei doi miniștri aflați în fruntea acestor domenii prioritare, Învățămînt și Sănătate: în timp ce primul se arată sufocat de complicate programe curriculare și manageriale, celălalt e plin de zîmbete goale, care nu pot ascunde lipsa totală de afinități și competențe cu medicina în vîrful căreia s-a cocoțat pentru a doua oară!

Nu a venit nici o veste dinspre guvern în legătură cu ajutorul financiar solicitat de tînărul agent silvic Daniel Butnar din Suceava, necesar pentru a se trata în Germania, îmbolnăvit grav în urma unor bătăi crunte aplicate de bande infracționale românești și străine, pe care a îndrăznit să le stopeze de la jefuirea masei lemnoase din ocoalele silvice pe care le avea în pază. Se pare că sprijinul necesar îi va veni, totuși, dar nu din partea statului pe care l-a apărat, ci din partea tînărului lider al formațiunii politice AUR, George Simion, dispus să-și cedeze salariul personal în acest scop. Cu fiecare zi ce trece, tragicele evenimente care au avut loc recent la Institutul „Matei Balș” din București par a se răzbuna pe toți aceia care s-au grăbit să diminueze proporțiile catastrofice ale incendiului, fapt ce a condus la carbonizarea unor bolnavi lipsiți de apărare. În loc de patru cadavre carbonizate, raportate inițial – pentru care au fost adresate felicitări în vederea promptitudinii intervenției de limitare a nenorocirii – între timp s-au mai descoperit încă zece victime, numărul lor ridicîndu-se în prezent la 14 semeni de-ai noștri, internați acolo pentru a se însănătoși! „Original” ni se pare gestul de a doua zi al șefului statului, dl. Johannis, care, pas cu pas, a încercat să se debaraseze grabnic de stresul ce îndrăznea să se insinueze în sufletul său, astfel încît s-a văzut nevoit să se îndrepte către cele mai apropiate pîrtii de schi, unde a dovedit o virtuozitate si o condiție fizică excelente, aplaudate la scenă deschisă de cei circa 70 la sută dintre votanții săi, rămași în extaz încă de la alegerile prezidențiale!

De necrezut sînt zvonurile care circulă despre „iuby Cîțu”, conform cărora, după ce, alături de fratele său, și-a tras o „halcă” din mirificele plaiuri vîlcene, pe baza unor rațiuni de diplomație financiară, a catadicsit să-și transfere o parte din fondurile personale la adăpostul unor serioase cuiburi bancare din străinătate! Toate ca toate, dar cînd o să ne explice primul–ministru, mai în detaliu, pe ce s-a cheltuit amețitoarea sumă ce apare ca datorie externă, în dreptul țării noastre, provenită din împrumuturi și pentru care mai multe generații vor munci din greu să o înapoieze? Nu de alta, dar nu e normal să planeze asupra guvernanților vești neîntemeiate într-o chestiune atît de serioasă.

Lumea fierbe, diverse categorii de cetățeni își manifestă nemulțumrea în stradă, dar nimeni dintre guvernanți nu pare a se sinchisi în vreun fel legat de aceasta, ei par a urmări imperturbabil un drum pe care și l-au fixat dinainte. Un singur exemplu, printre atîtea altele: cît de cinic poți să fii să nu rostesti un cuvînt despre acele pensii speciale ce depășesc chiar și salariile unor șefi de stat, în timp ce oamenii se află la limita subzistenței?! Oare acei inși, cărora le revin asemenea sume uriașe, au urnit munții din loc în timpul prestării activității în serviciu?! Cît va mai dura bătaia de joc la adresa majoritații pensionarilor onești din țara asta?

IOAN STOICA

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite