9 sisteme ruse de apărare aeriană Pantsir-S1 au fost distruse în Libia
  • 24-05-2020
  • 0 Comentarii
  • 297
  • 0

Sistemele de apărare aeriană din Rusia se confruntă cu cea mai grea perioada. În ultimele 96 de ore, vehiculele aeriene fără pilot turcești au distrus 9 complexe Panzir-S1 din Libia fără ca acestea sa loveasca o singura drona, în ciuda faptului că acesta din urmă are o rază foarte limitată de distrugere a țintelor la sol, iar viteza de zbor a acestuia este limitată la 220 km\h.

„Armata libiană, din ultimele patru zile, în cursul operațiunilor împotriva grupurilor armate ilegale ale lui  Khalifa Haftar a distrus nouă sisteme de rachete de apărare aeriană Pantsir, fabricate din Rusia. Acest lucru a fost transmis de centrul de presă al operațiunii "Vulcanul mâniei", realizat de Guvernul Acordului Național (PNS) al Libiei ", relatează publicația de presă turcă Anadolu.

Reprezentanții Armatei Naționale Libiene au recunoscut pierderea mai multor complexe, ceea ce înseamnă, evident, că, în acest moment, eficiența utilizării sistemului de apărare aeriană Pantsir-S1 în Libia a scăzut considerabil.

Conform unor presupuneri, Turcia a implementat instrumente de informații electronice în Libia care identifica poziția sistemului de apărare a rachetelor aeriene Pantsir-S1, după care acesta din urmă este lovit de dronele turcești. Este posibil ca Turcia să poată utiliza, de asemenea, mijloace electronice de suprimare în Libia.

 

N.K.

 

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite