Răzvan Savaliuc: ,,Băga-ți-ai schiurile în fund, Iohannis, cu tot Guvernul tău!”
  • 04-02-2021
  • 0 Comentarii
  • 543
  • 6

Este poate unul dintre cele mai dure și bine scrise pamflete pe care le-am citit în ultimii 30 de ani! Autorul, cunoscutul jurnalist de investigații, Răzvan Savaliuc, explodează de mînie, revoltat de atitudinea președintelui Iohannis, după tragedia de la Matei Balș:

,,Cîtă nesimțire ai, omule, să te duci la schi a doua zi după uriașa tragedie de la Spitalul «Matei Balș», cînd te-ai deranjat 5 minute să te prefaci preocupat de problemele din spitale, și să lauzi «eroismul» trupelor de intervenție ale lui Arafat pentru modul în care au intervenit să care cu paturile morții carbonizați, în timp ce un alt mort, nedescoperit de vajnicele trupe ale lui Arafat, zăcea într-o baie în care nu a catadicsit să intre nimeni...?”.

Și, continuă Savaliuc, criticîndu-l și pe Arafat și ai săi – ,,s-au lăudat cu peste 100 de mașini de intervenție, cu sute de «eroi» sosiți val-vîrtej să salveze morții, în timp ce un mort zăcea într-o baie fără să fie văzut de nimeni!”. Incompetență, prostie, crasă nesimțire – este verdictul dat de investigator reacției lui Iohannis și a autorităților.

Răzvan Savaliuc spune că Arafat, Cîțu și Vlad Voiculescu îi consideră pe români ,,un popor de proști, numai bun de manipulat”, așa că ,,dezastrul din spitalele românești, unde mor oamenii arși de vii, carbonizați, a fost transformat de Iohannis într-un act de eroism - la pachet cu Cîțu, Arafat și Vlad Voiculescu, care la înțelegere au ieșit pe televiziuni să ridice ode de eroism forțelor de intervenție, de parcă cine știe ce ispravă s-a făcut!

Atît au dat ăștia pe România – se revoltă Savaliuc – ,,Atît valorează țara asta pentru Iohannis, căruia i s-a acordat cinstea nemeritată de a fi președinte, deși mulți știu cum a furat 6 case și au fost mințiți că le-a dobîndit din meditații...”.

,,Crăpai, Iohannis, dacă nu fugeai la schi? Te sufocai? Incendiul de la «Matei Balș» ți-a deranjat weekendul? Pentru tine Președinția României e un parc de distracții?”, întreabă dur Savaliuc. După toate astea, spune ziaristul, ,,mă simt umilit ca român în propria mea țară. Plătesc taxe și impozite pentru tîmpiții de la guvernare, care nu fac decît să ne distrugă și să ne lase pe mîini străine”.

,,Țara arde și prostovanul național se dă cu schiurile!”, scrie Savaliuc; ,,Ai rezolvat problemele din țara asta, Iohannis, ca să primești dreptul să te dai cu schiurile în fața țării întregi? Ești cumva rege/împărat, sau ești președintele unei țări democratice în care președintele trebuie să se sacrifice pentru poporul său? Din turnul tău de fildeș, din care sugi banii acestui popor pe toate capriciile și mofturile tale, mai vezi suferințele poporului român?”.

Ziaristul continuă unul dintre cele mai dure rechizitorii la adresa lui Iohannis cu o altă realitate dureroasă: ,,România a ajuns la cheremul unor șmecheri din afară, care și-au pus slugi în funcții-cheie - și toți trebuie să suportăm ifosele și tabieturile cretinilor ăstora, care se cred mari scule că au pus mîna pe cîte o funcție - cretinii ăștia care au uitat că trebuie să-și slujească poporul”.

Savaliuc declară ferm: ,,Eu nu vreau să mai tac!”. Și asta pentru că ziaristul și revoluționarul din 1989 este convins: ,,Realizez că vom dispărea ca nație sau că vom ajunge slugi în propria țară dacă noi, românii, vom mai tolera nesimțirea incomensurabilă a guvernanților, și a acestui președinte care de 6 ani nu a făcut nimic, dar absolut nimic, decît să sădească ura și dezbinarea între români”.

,,Alo, români, de ce nu putem fi ca ungurii, ca polonezii și ca alte popoare, și acceptăm să fim conduși de niște neica-nimeni, impuși de afară și aleși prin fraude și manevre la care își dau concursul propriile noastre Servicii de Informații? De ce nu putem să fim uniți și să nu mai acceptăm să ni se distrugă viitorul”, se adresează fulminant ziaristul românilor.

Savaliuc spune fără ocolișuri: ,,Sîntem cea mai bogată țară din Europa – nici o țară europeană nu are, nici pe departe, resursele noastre naturale. Resursele sînt singurul motiv pentru care încă mai existăm”.  În aceste condiții, ,,cum am ajuns să fim cea mai distrusă țară din Europa, cu cel mai mare exod din lume, după Siria tocată sub bombardamente de marile puteri?...”, întreabă Savaliuc.

,,Vă place, români, ce ni se întîmplă?”, continuă incendiar ziaristul. ,,Cît mai punem botul la împărțirea noastră în PSD-iști, PNL-iști, USR-iști? În timp ce toți șmecherii ne fură. Ne irosim aiurea în patimi politice gratuite, ne certăm în familii, între prieteni pentru preferințele noastre electorale, în timp ce nimeni nu pune preț pe noi...”.

Și iată un alt adevăr, pe care Savaliuc îl spune deschis: ,,Ne mințim între noi, românii, că preferații noștri politic sînt mai cinstiți decît ceilalți! Nu vrem să vedem ce nu ne convine, din orgoliul prostesc de a nu fi ales pe cine nu trebuia. Furăciunile la alții le vedem imediat, dar la preferații noștri politic niciodată, orice ar face”.

De fapt, ,,am devenit fricoși, indiferenți, și nu ne pasă de celălalt dacă avem burta plină. A ajuns să ne fie frică să nu cumva să murim, de orice... Fără să înțelegem că fără libertate nu există nimic, că fără drepturile fundamentale ale omului nu contăm nici cît negrul sub unghie pentru nimeni”, scrie Savaliuc.

Români, declară Răzvan Savaliuc, ,,sîntem conduși de un Guvern care minte cum respiră, format la cheremul iresponsabilului Iohannis, cu agende străine, susținut din afară, care nu are nimic de-a face cu acest popor”. Investigatorul acuză Guvernul: ,,a mințit că nu va tăia pensiile și salariile, și acum distruge tot. Guvern care se împrumută premeditat pentru a îngloda țara în datorii - ca să ajungem sclavi în propria țară!”.

Unde sînt cele peste 35 de miliarde de euro împrumutate în ultimul an? - întreabă Savaliuc, acuzîndu-l pe ,,nesimțitul de premier Florin Cîțu” că ,,nici măcar nu vrea să spună! Se crede superior, el nu da nimănui socoteală. A refuzat să vină să spună nă și în fața Parlamentului ce-a făcut cu uriașele sume împrumutate!”.

,,Sîntem mințiți și manipulați la tot pasul”, declară Savaliuc. ,,Nici un român patriot și cinstit nu-și mai găsește locul în țara asta, care mustește la vîrf de impostori, neaveniți, proști și teleghidați din afară”.

Răzvan Savaliuc mărturisește, în finalul fulminantului său editorial: ,,Am făcut Revoluția din Decembrie 1989 în prima linie de la Baricada de la Intercontinental! În noaptea de 21 decembrie 1989. Aveam pe atunci 22 de ani. Am crezut că dacă vom scăpa de comuniști vom avea un viitor așa cum merită națiunea noastră. Nu avem nici un viitor dacă nu ni-l facem singuri!”, scrie Savaliuc, trăgînd o concluzie gravă: ,,Ce se întîmplă acum cu România e mai rău decît pe vremea comuniștilor! Globalismul, neo-marxismul, userismul și acest președinte iresponsabil cu toată camarila lui, cu tot «Guvernul Meu» impus din afară, sînt cancerul acestei țări. Să plece!”. Iar ziaristul încheie acest mesaj-pamflet-manifest totodată, cu un îndemn la fel de fulminant ca întregul text: ,,Ieșiți în stradă, români! Apărați-vă dreptul de a fi cetățeni europeni!”.

Așa cum scriam la început, acest editorial din ,,Lumea Justiției” este printre cele mai dure, bine scrise și incendiare pamflete… de la celebrul „Baroane…” al lui Tudor Arghezi încoace! Dacă nu sînteți de aceeași părere… mai citiți-l o dată!

DRAGOȘ DUMITRIU

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite