Klaus Iohannis înoată în minciună ca peştele în apă
  • 11-01-2021
  • 0 Comentarii
  • 915
  • 10

Am folosit această metaforă într-o intervenţie telefonică pe care mi-a solicitat-o postul România TV. Nu cred că se potriveşte altă exprimare. Omul e putred, din cap pînă-n picioare. Minte cum respiră. Toată viaţa şi-a construit-o pe minciună. Nu ştiu dacă aşa e din născare, sau l-a influenţat nevasta româncă – dar ştiu că el face de rîs rasa germană. Dar este el, oare, un exponent al lumii germane? În vacanţele de şcolar, pe care le-am petrecut în oraşul mamei mele, Braşov, auzeam destul de des această formulare: „Saşii sînt ţiganii nemţilor!”. Nu prea pricepeam eu cum vine treaba asta, dar era ceva rău, în orice caz.

Mai tîrziu, am cunoscut destui saşi, printre care şi o studentă la Institutul de Educaţie Fizică, Wanda – o fată de o mare frumuseţe, care mi-a lăsat o amintire imposibil de uitat. Pînă la urmă, hai să admitem că există oameni şi oameni, indiferent de etnia lor. Totuşi, ce fel de om e acest Mălai Mare, care chiar crede că el e şeful Statului Român?

Dacă saşii sînt ţiganii nemţilor, el e bangladeşul saşilor. Caricatura şi scursura lor. Şobolanul fiert în ulei de frînă. „Ghinion!” – zice el. Dar a minţit şi atunci. Cică nu se referea la românii de rînd, care n-au putut agonisi o avere atît de mare, ci la el însuşi (?!). Dar ce ghinion e acela care te face să ai 6 case?! În realitate, Salamul de Sibiu are mult mai multe case, de ordinul zecilor. Asta este, de fapt, profesiunea lui: e geambaş de case. A tîlhărit oraşul Sibiu. Atunci cînd n-a mai putut vinde copii, a jonglat cu casele. A retrocedat în stînga şi-n dreapta, şi cînd era cazul, şi cînd nu era. Tot cu ochii după furat. Prima preocupare: lui ce-i iese? Şi a avut grijă să-i iasă, din belşug. Nu l-a controlat nimeni. A avut viclenia de a acoperi oala: foarte multe imobile le-a trecut pe alte nume. Şi în ţară, şi în străinătate. Dar, iată cum sună o notă, apărută pe pg. 1 a ziarului „Tricolorul“ din 16 decembrie 2014: „Voiajul lui Klaus Iohannis în SUA, pe lîngă scopul principal, acela de a se întîlni cu reprezentanţi ai Serviciilor Secrete americane (care i-au trasat, înainte de învestire, sarcini) a avut şi alte caracteristici“.

„Conform unor surse din Serviciile Secrete, începînd din anul 2001, Klaus Johannis petrece circa două luni pe an în SUA, pînă acum el stînd în Florida circa o lună de zile înaintea vacanţei de Paşte şi încă aproximativ o lună înaintea Crăciunului. Excepţie a făcut acest an, cînd în perioada dinaintea Sărbătorilor Pascale a rămas în ţară, înaintea alegerilor europarlamentare, şi după ce a fost «ales» preşedinte, cînd voiajul a fost unul mult mai scurt decît de obicei, el stînd doar 8 zile, din care 3 în Florida, restul timpului petrecîndu-l la Washington, în discuţiile secrete cu oficialii americani.

Sursele noastre spun că, în fapt, finii lui Klaus Iohannis, familia Vecerdea, sînt doar la vedere proprietarii vilei de aproape 200 de metri pătraţi, plus piscină, amplasată în Coconut Creek, localitate situată la circa 50 km de Miami. Respectiva localitate, aflată pe unul dintre cele mai căutate trasee de vacanţă la Ocean din SUA, respectiv Miami-Fort Lauderdale-Pompano Beach, este una din cele mai scumpe zone pentru proprietăţi de vacanţă din Florida, casa, deşi nu foarte mare, fiind evaluată la circa 800.000 de dolari. Mai mult, sursele noastre spun că proprietarii din acte, care mai deţin o proprietate în zonă, finii Vecerdea, nu sînt decît un paravan, adevăraţii proprietari ai imobilului fiind Klaus şi Carmen Iohannis. În sprijinul acestei afirmaţii vine şi faptul că acea proprietate a fost achiziţionată de finii lui Iohannis în 2003, adică la circa 3 ani din momentul în care el a fost ales în primul mandat de primar al Sibiului. Acest Iohannis mai are clădiri de birouri în Los Angeles, Germania şi în mai multe zone din România, pentru care primeşte mari sume de bani de la chiriaşi”.

Acum, vin nişte ziarişti de la Rise Project şi-l dau de gol cu privire la valoarea chiriilor nedeclarate. Dar acela e doar vîrful aisbergului. Acest Klaus Iohannis e un gangster, care ar trebui arestat chiar din Palatul Cotroceni.


CORNELIU VADIM TUDOR

24 august 2015

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite