- 19-09-2022
- 0 Comentarii
- 117
- 0
Digestia dereglată reprezintă, chiar și în ziua de astăzi, un subiect tabu. Din păcate, această problemă atrage după sine o adevărată cascadă de afecțiuni, scăzînd calitatea vieții.
Un rol decisiv în procesul digestiv îl are pancreasul, prin producerea enzimelor digestive, reglarea zahărului în sînge și prin menținerea unui control permanent a insulinei. De asemenea, flora intestinală influențează imunitatea și metabolismul, fiind primordială pentru sănătatea organismului. Cînd bariera intestinelor (mucoasa intestinală) este dereglată, în țesut migrează bacterii, viruși, metale grele alergene, care provoacă inflamații locale. O barieră intestinală dereglată, asociată cu o disbioză intestinală, poate cauza agravarea unor boli cronice, precum: diabetul, artrita reumatoidă, scleroza multiplă, autismul, Alzheimer, Parkinson, depresii, alergii.
Schimbările produse în microbiomul intestinal ca urmare a infectării cu virusul Covid-19 sînt evidențiate de un renumit studiu efectuat de cercetătorii de la Facultatea de Medicină din Duisburg, Gemania, care au descoperit în sfera patogenă a intestinelor microbi precum enterobacteriile, care sînt în legătură cu diferite forme de inflamații din organism. Cercetătorii au ajuns la concluzia că resturile metabolismului mucoasei intestinale influențează, prin intermediul sîngelui, imunitatea plămînilor.
Calitatea microbiomului intestinal este influențată, pe lîngă moștenirea genetică, și de alimentație. Sînt recomandate alimentele care conțin balast, multe microelemente și produse fermentate. Acestea asigură „chiriașilor intestinali” hrana, pentru ca, astfel, bacteriile străine să fie combatute.
Seleniul este esențial pentru menținerea microbiomului intestinal în echilibru. Există o legătură simbiotică între acest element și flora intestinală, deoarece acesta poate influența colonizarea unei flore intestinale sănătoase.
Dereglările survenite în motilitatea intestinelor sînt tot mai des întîlnite nu numai în cazul pacienților vîrstnici, ci și în rîndul celor de 30 - 50 de ani. Printre simptomele unei motilități dereglate se numără colici, meteorism, greutate în intestine, dureri de spate, constipație sau colon iritabil.
Igiena bucală joacă un rol deosebit de important, deoarece o dantură îngrijită și sănătoasă menține un echilibru în corp. Parodontita este tot mai larg răspîndită, dinții fără rădăcină eliberînd toxine, resturi de proteine, ca urmare a faptului că pulpa nu se poate închide complet.
Metalele pot bloca enzimele în organism și, în același timp, produc blocaje energetice. Metalele grele prezente peste limita admisă în corp reprezintă o intoxicație cronică din punctul de vedere al medicinei energo-informaționale. Cu alte cuvinte, metalele folosite în tratamentele dentare au potențialul de a ne îmbolnăvi. Medicina energo-informațională recomandă testarea energetică cu ajutorul unor programe bine stabilite. Mai mult, astăzi avem posibilitatea ca aceste metale să fie optimizate, „neutralizate”, făcîndu-le compatibile cu energia pacientului. Simptomele care pot apărea ca urmare a metalelor folosite în tratamentele dentare sînt diferite de la persoană la persoană: dureri cronice, tensiune oscilantă, migrene, stări de epuizare, infarct sau chiar depresie.
În ultimul timp, stresul ne guvernează viețile. Avem impresia că timpul s-a comprimat. Este adevărat că, de multe ori, nu mai facem față cerințelor zilnice. Omul modern este agasat cu foarte multă informație pe care, de cele mai multe ori, nu o poate „cerne”.
Medicina energo-informațională este în măsură de a restabili energia în corpul pacientului, de a-l detoxifia la nivel microcelular și de a reface comunicarea energetică la nivel de celulă, organ, sistem. Terapiile sînt personalizate și sînt recomandate tuturor categoriilor de vîrstă.
FLORICA MUNTEANU,
specialist în medicina energo-informațională, membru al Societății naturiștilor din Germania, membră B.I.T. (Biorezonanz International Therapie), Psiholog
- 30-09-2024
- 0 Comentarii
- 53
- 0
24.8 C