Cum este exagerată pandemia de către „experți“ (1)
  • 29-11-2021
  • 0 Comentarii
  • 112
  • 0

O dezvăluire explozivă este cea a doctorului Scott Atlas, care a făcut parte din Grupul Operațional de combatere a COVID-19 de la Casa Albă în administrația Trump în calitate de consilier personal al președintelui. Pe 7 decembrie urmează să apară în librării cartea dr. Atlas, „A Plague Upon Our House”. Iată în avanpremieră un fragment obținut de publicația The Federalist. Mărturia lui Robert Redfield (director al CDC la acea vreme) din 23 septembrie (2020) în fața Congresului mi-a atras imediat atenția.
L-am privit uimit pe Redfield spunînd Congresului că „peste 90% din populație” – mai mult de trei sute de milioane, în Statele Unite – au în continuare riscul de a se îmbolnăvi de COVID. Mărturia se baza pe informații incomplete și depășite, precum și pe ceea ce părea o lipsă de înțelegere a literaturii de specialitate. Am fost șocat deoarece era una dintre declarațiile cele mai eronate și înfricoșătoare făcute de responsabilii de sănătate publică din acel moment.
Circa 200.000 de americani muriseră deja de COVID; ultimul lucru de care avea nevoie opinia publică era o exagerare a riscurilor viitoare, implicînd faptul că de acum încolo ar putea muri de zece ori mai mulți oameni. Întîi de toate, cifrele nu erau reale. La acea dată, cazurile confirmate în Statele Unite totalizau deja șapte milioane, iar CDC estimase că de zece ori mai multe persoane decît cazurile confirmate trecuseră deja prin boală. Un studiu pri­vind seropozitivitatea, realizat de Stanford în luna aprilie, arătase că numărul cazurilor confirmate era de circa 40 de ori mai mic decît al infecțiilor totale. Nu avea nici un sens să spui că doar 9%, adică 30 de milioane de americani, au fost infectați. În al doilea rînd, calculul celor 9 procente era evident eronat. Această cifră provenea din testele de anticorpi efectuate de state. Am consultat site-ul CDC și, bineînțeles, informațiile se bazau pe teste vechi din doar cîteva state. Unele cifre ale testelor fuseseră furnizate cu cîteva luni în urmă, înainte ca multe dintre statele respective să înregistreze un număr semnificativ de cazuri. De aceea, era vorba de o subestimare grosolană a numărului de cazuri deja înregistrate. Cifrele pur și simplu nu erau valabile, însă era nevoie să fii atent la detalii.
Un lucru încă și mai important: afirmația principală a lui Redfield era fundamental eronată. Concluzia potrivit căreia testele de anticorpi serici indicau totalul persoanelor protejate de COVID era contrară unui întreg corpus de literatură de specialitate și împotriva cunoștințelor fundamentale de imunologie, inclusiv despre alte infecții cu coronavirus. Era binecunoscut că testele de anticorpi reprezentau o secțiune momentană în timp – erau tranzitorii – în condițiile în care protecția imunitară poate fi una de durată.
Potrivit studiilor asupra SARS-Cov 2 și a majo­rității altor viruși, nivelurile de anticorpi se modifică într-un interval de cîteva luni. Apar în general în cursul primelor două săptămîni, culminează după cîteva luni, apoi scad pe o perioadă de mai multe luni. Literatura despre COVID prezentase deja aceste aspecte. Cu o lună înainte, un studiu privind COVID din Nature Reviews Immunology afirma cu claritate: „Absența anticorpilor specifici în ser (plasmă) nu înseamnă în mod necesar o absență a memoriei imunitare”. Și explica: „Celulele B și T ale memoriei se pot păstra chiar și dacă nu există niveluri măsurabile ale anticorpilor serici”. Studiul realizat în Japonia a demonstrat în mod spectaculos acest lucru. În această cercetare, nivelurile de anticorpi au trecut de la 5,8% la 46,8% în timpul verii. Creșterea cea mai spectaculoasă s-a produs la sfîrșitul lui iunie și începutul lui iulie, în paralel cu o creștere a cazurilor zilnice confirmate la Tokyo, care a culminat pe 4 august. Din cele 350 de persoane care au terminat cele două teste propuse, 21,4% din cei care au fost testați negativ au devenit pozitivi, iar 12,2% dintre participanții inițial pozitivi au devenit negativi pentru anticorpi.
(va urma)
Pagină realizată de N.K.

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite