Carantina ca model politic
  • 26-01-2021
  • 0 Comentarii
  • 540
  • 3

„COVID-19: Marele reboot” este titlul volu­mului numit de unii „Cartea anului”, iar de alții „Scandalul anului”. Dacă citiți cu atenție această carte, ambele etichete v-ar putea părea adevărate.

Mulți oameni se întreabă cînd vom putea, în cele din urmă, să ne întoarcem la viața normală. Pe scurt: niciodată! În prezent se conturează o „nouă normalitate”, radical diferită de cea pe care o vom lăsa treptat în urmă... Aceasta este ideea formulată în cadrul unei cărți care a fost deja catalogată drept „Cartea anului”, ai căror autori ne explică: în viitor, nu vor mai exista proprietăți, nici bani, nici democrație, întrucît am distrus în mod deliberat și cu succes lumea într-o asemenea măsură încît nu mai există cale de întoarcere. Cartea este intitulată ,,COVID-19: The Great Reboot”, a fost scrisă în vara anului 2020 de Klaus Schwab (omul care a creat și conduce Forumul Davos) și jurnalistul futurist de stînga Thierry Malleret.

La ce sînt buni teoreticienii conspirației? În opi­nia lor, o mînă de oameni puternici, aflați undeva în umbră, implementează pas cu pas programul de distrugere a vieților noastre doar de dragul puterii lor nelimitate. Dacă i-am întreba pe acești teoreticieni care sînt dovezile teoriilor lor, am afla cu stupoare că acestea nu sînt altceva decît pro­priile concluzii, nicidecum teorii bazate pe dovezi concrete.  Dar dacă aceste idei sînt formulate în mod deschis, prin cărți sau manifeste, sau chiar prin intermediul discursurilor primului-ministru canadian Justin Trudeau sau ale oamenilor din echipa electorală a lui Joe Biden (prin formule de tipul „noua normalitate”, „epoca medicinei”, „construim totul din nou, dar mai bine”), atunci aceasta nu mai este o conspirație, ci o încercare de a ne intimida.

Cine sînt acești oameni care se cred atotștiutori? Într-o serie de comentarii publicate pe forumul „Great Reset” sînt numiți Jeff Bezos – CEO al Amazon.com, familia Walton, Mark Zuckerberg, sau Bill Gates, care, în luna ianuarie a fiecărui an participă la Forumul Economic Mondial prezidat de Klaus Schwab, în orașul elvețian Davos – „locul în care miliardarii vin să le explice milionarilor cum ar trebui să trăiască săracii“. Desigur, utilizarea denumirii virusului încă din titlu a ridicat numeroase semne de întrebare, dar canadianul Trudeau o justifică prin faptul că ,,această pandemie poate fi un nou început”. Schwab, pe de altă parte, spune că pandemia ne-a arătat tuturor „cît de repede ne putem modifica stilul de viață” și îndeamnă politicienii să nu slăbească restricțiile, să nu ridice carantinele, indiferent de rezistența masivă la acestea. „Problema desincronizării dintre cele două grupuri (factorii de decizie și publicul, al căror orizont este foarte diferit), este acută și nu va fi ușor să-i facem față în contextul unei pandemii. Cele două grupuri menționate pot cădea pradă stresului și pot sfida restricțiile. Sîntem, majoritatea dintre noi, gata să respectăm regulile sau nu?”. Președintele Forumului Economic Mondial consideră că oamenii trebuie constrînși să respecte măsurile restrictive prin elaborarea unui document potrivit căruia le vor fi interzise diverse activități precum călătoriile, practicarea unor sporturi etc.

Membrii forumului „Great Reset” aduc în discuție încercările mai-marilor mondiali de a provoca panică globală masivă în 2009, cînd epidemia de gripă porcină a făcut ravagii. Astăzi, datorită dominanței rețelelor de socializare și a victimelor acestora, pandemia a fost extrem de utilă, deși nu poate fi comparată cu cele anterioare. Gripa porcină, așa cum arată datele oficiale americane, a afectat 1,4 miliarde de persoane, adică, conform acestui indicator, a fost de 25 de ori mai gravă decît coronavirusul. 575 de mii de oameni au murit atunci (Organizația Mondială a Sănătății nu garantează această estimare), dar rata mortalității a fost mult mai mare.

Revista The American Thinker ne atrage atenția asupra unor fapte evidente: nu virusul în sine îngenunchează societățile lumii, ci măsurile de carantină, existînd dovezi asupra faptului că măștile nu ar fi de folos în domeniul medical. Institutul American pentru Cercetări Economice (A.I.E.R.) estimează daunele provocate de măsurile de carantinare, arătînd, de asemenea, că în Statele Unite ratele bolilor mintale, abuzul de droguri, distribuția gratuită a alimentelor, sărăcie extremă, malnutriția, șomajul, bolile, furtul, omuciderea, falimentul au atins cote alarmante, iar speranța de viață a scăzut dramatic. În concluzie, putem spune că America este aproape distrusă de măsurile de carantinare cărora Donald Trump s-a opus de la bun început, drept urmare, frauda electorală împotriva sa a depășit toate limitele.

Cum ne putem folosi de exemplele enumerate de istorie pentru a înțelege ce se întîmplă? Politologul norvegian Paul Steigan spune că planul Schwab înseamnă „renașterea fascismului într-o formă nouă”. Aceasta, crede el, este o dictatură nelimitată a capitalului financiar, un război de clasă pentru transferul masiv de putere și bogăție de la clasa muncitoare și clasa medie la clasa superioară. Dar adaptarea noilor fenomene ale istoriei lumii la episoadele din trecut nu este cel mai bun mod de a explica un asemenea proces. Istoria este întotdeauna gata să ne ofere informații extrem de dure, pe fondul cărora o formă specială de rasism agresiv, adică național-socialismul lui Hitler, va părea un fleac. Atunci ar fi mai potrivit să ne reamintim forma extremă a marxismului, adică troțkismul, care s-a dezvoltat independent de națiuni și de deciziile globale.

Klaus Schwab conchide: „Dacă democrația și glo­balizarea se extind, atunci nu va mai fi loc pentru statul național”. Democrația se va extinde? De fapt, potrivit lui Schwab, ceea ce umanitatea dezvoltă de secole, ceea ce noi numeam în mod tradițional democrație și drepturile omului, nu va mai exista. Totul va fi decis de către grupuri de experți străini de domeniul medicinei, în spatele cărora ar trebui să existe corporații globale „cu responsabilitate socială”. Guvernele și popoarele vor rămîne în trecut (ar trebui creată o singură biomasă).

Să spunem că acesta este globalismul, al cărui ideolog și-a arătat adevăratele obiective. Corporațiile care doresc să conducă o astfel de lume trebuie fie foarte atente. Cel puțin la scară americană, în ceea ce privește cheltuielile bugetare, complexul militar-industrial este astăzi mult mai sărac și mai slab decît noii monștri globali, iar tendința de a începe războaie nesfîrșite va părea o joacă, alimentînd în esență dezvoltarea fricii umane față de străini. Există temeri legate de sănătatea indivizilor, iar dacă în timpul războiului ne puteam ascunde în colțurile pașnice ale planetei, în prezent acest lucru nu mai este posibil.

N.K.

 

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite