Scrisoarea săptămînii
  • 17-05-2021
  • 0 Comentarii
  • 43
  • 0

Stimată redacție

Am trăit o mare satisfacție aflînd știrea că, de Paște, parlamentarii și-au luat o binemeritată minivacanță de o săptămînă, pentru că, ce să vezi, muncesc foarte mult, sărmanii de ei, de te miri cum de mai pot.

Păi, s-o luăm pe zile: luni, de abia se adună din toate colțurile țării, trenurile sosesc așa cum se știe, adică nu toate o dată, iar unele mai sosesc și cu întîrziere (ca în Japonia)... Deci, luni nu se poate lucra, din cauză că nu există cvorum, marți, miercuri și joi, în schimb, se lucrează la greu, inclusiv cu scandalurile de toate zilele. Joi după-masă, are loc marea împăcare și pregătirea pentru întîlnirea cu alegătorii (vorbă să fie, că asta este doar pe hîrtie), apoi, binemeritatul ,,week-end” (că doar nu ne coborîm pînă acolo ca să-i spunem ,,sfîrșit de săptămînă”). După care se reia ciclul descris mai sus.

Deci, muncă, nene: marți, miercuri și joi, muncă istovitoare, care, ce să vezi, nici măcar nu este salarizată, doar o amărîtă de indemnizație egală cu 17-18 pensii minime, plus alte recompense ,,constituțional cuvenite”. Ei, săracii, nici nu doresc o asemenea pedeapsă, dar alegătorii ingrați îi tot aleg cu forța în aceste funcții.

Ce să mai vorbim de deplasările în străinătate în diferite delegații, unde se străduiesc să taie frunză la cîini, cu spor, și unde, dacă îi întrebi, nici nu știu pentru ce s-au dus, dar ce contează, bani să iasă!

Și uite așa, timp de patru ani, se chinuiesc. Dar cei condamnați la mai multe mandate? Vai de capul lor! Cum fac față, fraților, la asemenea cazne? Apoi, cînd simt că nu mai pot face față acestor solicitări, se retrag la o binemeritată pensie (specială!), nu înainte de a împinge în locul lor pe fiii, fiicele, nepoții și amantele, ca să simtă și aceștia greutățile muncii de ,,ales al neamului”.

Tot în Săptămîna Patimilor, s-a întîmplat altă dandana: consilierii Primăriei Generale nu au reușit să voteze bugetul Primăriei, astfel ieșind la iveală amatorismul atît al consilierilor, cît și al bănuitului primar, Nicușor Dan. Că doar ei nu au fost aleși să-i servească pe bucureșteni, ci ca să-și facă ambițiile.

În rest, să auzim de bine! A trecut Paștele, vine vara și, odată cu ea, alt chin, altă vacanță...


IANCU ȘERBU,

pensionar cu pensie contributivă

Imi place articolul
Lasa un comentariu
Nota: HTML nu este primiti!
Trimite